Photos

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Już tylko kilka dni dzieli nas od Warszawski Festiwal Piwa!😍Czas odsłonić kilka kart 💪Co będziecie mogli spróbować na 2 piętrze przy stoisku Sadów?Dzisiaj prezentujemy nowości i powroty samodzielne. Jutro dowiecie się jakie collaby przygotowaliśmy🍻1. Spicy mango - kettle sour ale z ogromną ilością owoców i papryczkami carolina reaper🌶 Ostre i przepyszne!2. Wet Hop Osmićka - specjalna wersja naszej Osmićki, czyli lekkiego lagera, ale chmielonego na zimno chmielem, który rośnie u nas na browarnianym podwórku! Sami zbieraliśmy szyszki 😁3. Dwie strony medalu - Double IPA, z solidnym hop-rate`em na poziomie 20 gr/l 😎 Jest owocowo, jest tropikalnie, jest goryczkowo! Obowiązkowa pozycja dla miłośników piw chmielonych!4. Smoke that brew! - nasza podstawowa wersja rauchbiera, dym jak nigdy! Tej pozycji chyba nikomu przedstawiać nie trzeba 😀5. Nieme kino - wielokrotnie nagradzany stout owsiany, od wielu lat trzymający najwyższy poziom!6. Triple Espresso Imperial Stout - Imperialny Stout o ekstrakcie początkowym na poziomie 28 plato! wzbogacony ogromną ilością kawy dodanej w formie espresso. Dla pogłębienia smaku w piwie wylądowały również kruszone ziarna kakaowca🤩7. Smoked Imperial Baltic Porter - wędzona, mocniejsza wersja naszego podstawowego porteru bałtyckiego🔥8. Milk % Nectarine Sour Smoothie - nasz odjechany eksperyment, czyli piwo z mlekiem (dosłownie!) i przecierem z nektarynki! Niemożliwe? A jednak! Bazą jest prawilny kettle sour zakwaszany jak na ironię losu bakteriami kwasu mlekowego 🍻9. Banana & Basil - kolejny odjechany eksperyment, którego bazą jest piwo zakwaszone w kotle bakteriami kwasu mlekowego, a dodatkami są przecier z bananów i bazylia!🍌10. Oldschool imperial stout - nie mogło oczywiście zabraknąć nowej, mocnej klasyki! Goryczkowy, palony, gęsty, nieprzejrzysty... Czy po takim opisie ktoś się jeszcze oprze naszemu imperialnemu stoutowi? 😀Jak widzicie jest z czego wybierać! Zapraszamy! 2 piętro, miejsce byłej sceny😀Do zobaczenia!🍻
Triple Espresso Imperial Stout☕▪️Baza: imperialny stout 28 plato▪️Goryczka: konkretna jak zawsze▪️Dodatki: kawa w formie espresso i ziarna kakaowca!A dlaczego TRIPLE? Ponieważ kawy daliśmy 3 razy więcej niż w przypadku innych piw!Premiera już na @Warszawski Festiwal Piwa !p.s. to nie koniec niespodzianek 😎
Tak jak obiecaliśmy - pierwsze piwo z brandowanymi kapslami!Weizen Doppelbock ft. Beer, Bacon & Liberty Artura Karpińskiego, który obchodzi w 2025 roku dziesięciolecie istnienia.Oficjalna premiera podczas Warszawski Festiwal Piwa !
Zgadnijcie kto powrócił?🤩Rauchbier z Browaru Sady❗️W Polsce się dymi!!!!🔥
Sukces! 6 medali konkursu Good Beer dla Browaru Sady❗️🍻Dzisiaj na gali organizowanej w ramach Polskiego Kongresu Browarniczego swoje wyróżnienia zdobyły:🥈 Abordaż - porter bałtycki🥈 Nieme kino - stout owsiany🥈 Cocoa & Carolina Reaper Imperial Stout🥉 Tango - Hazy IPA🥉 Smoke Allowed! Feat. Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych🥉 Red Currant - fruit sour ale z czerwoną porzeczką.Jest moc!🍺😁Image attachmentImage attachment+1Image attachment
Tym razem nie w poniedziałek, a we wtorek przedstawiamy kolejnego, długoletniego członka załogi Browaru Sady😀Poznajcie Andrzeja!W świecie, gdzie maszyny czasem próbują przejąć kontrolę (pamiętacie filmowy Skynet? :P) on udowadnia, że to człowiek zawsze stoi za sterami. Mechanik, który zna tajemnice każdej śruby i przewodu, potrafi ujarzmić technologię i sprawić, by zamiast buntować się przeciwko nam, maszyny służyły niezawodnie człowiekowi. Łączy filmową wyobraźnię z codziennym profesjonalizmem i dba, aby wszystko działało bez zakłóceń. Naprawia, monitoruje pracę maszyn, prowadzi dokumentację techniczną i czuwa nad częściami zamiennymi. Dzięki jego wiedzy browar funkcjonuje sprawnie i bez przestojów. Zawsze skupiony i na posterunku.W życiu prywatnym lubi zajmować się przedmiotami, którym można nadać drugie życie. Tak jak w browarze, potrafi dostrzec wartość tam, gdzie inni widzą tylko zwykłe rzeczy…Uwielbia pulpety w sosie koperkowym i klasyczne style piwne ;)Łapki w górę za zdrowie Andrzeja!🍻Image attachmentImage attachment+1Image attachment
Z naszych informacji wynika, że nowa warka zdobywcy złotego medalu European Beer Star Smoke Allowed! trafiła już do szerokiej dystrybucji i…. Wszystko wskazuje na to, że za chwilę będziemy warzyć 3🤩 warkę❗️Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych podeślijcie kogoś do sypania słodu 😜Image attachmentImage attachment
Przez 8 ostatnich lat Polki i Polacy……widzieli czarne kapsle bez brandu na naszych piwach. Te czasy minęły!😁A teraz mały konkurs:Które piwo będzie zakapslowane tymi skarbami jako pierwsze?🍻 Pytamy o styl😜 Dla tych co wskażą prawidłowo czeka upominek od Browar Sady💪🍺Image attachmentImage attachment
Tydzień kończymy w super nastrojach!Nasz bezalkoholowy rauchbier Smoke Allowed! uwarzony z okazji 15-lecia Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych wskoczył do TOP3 piw bezalkoholowych swojej kategorii na CAŁYM ŚWIECIE ‼️ wg. serwisu Untappd🤩To już kolejny sukces tego piwa w tym roku🍻Kto jeszcze nie próbował?Chodzą słuchy, że butelki można nabyć m.in. w Zdrowa Pianka 🍺😀Wasze zdrowie!
Tym piwem wracamy do czasów, kiedy zaczynaliśmy naszą przygodę z kraftem🤟Do czasów kiedy imperialne stouty nie brały jeńców 😜▪️konkretna goryczka❗️▪️20% słodów palonych‼️Po prostu klasyka gatunku 👊Poznajcie OLDSCHOOL IMPERIAL STOUT🍺
Dzisiaj odwiedził nas Piotrek z Biochem-art🍻 Przywiózł kilka rarytasów od Totally Natural Solutions , czyli firmy specjalizującej się w przetwarzaniu chmielu i wydobywaniu z niego tego co najlepsze. Ich płynne ekstrakty chmielowe powstają z najlepszych szyszek chmielowych, a dzięki opatentowanemu procesowi ekstrakcji zachowują delikatne olejki eteryczne, które nadają chmielowi jego wyjątkowy smak i aromat, aby zapewnić bardziej intensywne i czyste doznania chmielowe, bez niepożądanych produktów ubocznych i osadów.A co w praktyce oznacza przyjazd Piotrka?😀  Oczywiście piwną kooperację z Biochem-art, w której wykorzystamy chmiel od nich w każdej możliwej formie!Jeszcze nic podobnego nie robiliśmy, ale zawsze musi być ten pierwszy raz😜Efekty ocenicie sami w piątek 17 października podczas Warszawski Festiwal Piwa, gdzie będziecie mogli osobiście porozmawiać z piwowarami z Browar Sady i przedstawicielami Biochem-art🍺Ciekawi co to będzie? 😃Image attachment
Już za niecały miesiąc widzimy się na Warszawski Festiwal Piwa !A co dla Was szykujemy?1️⃣ Najlepsze wędzonki (zarówno alko jak i bezalko)2️⃣ Co najmniej 2 wymrażanki!❄️3️⃣ Ponad 5 collabów!4️⃣ Ponad 10 premier!5️⃣ Lager na własnym chmielu!Mało? To tylko część niespodzianek🍻
Tak było!😍Image attachmentImage attachment+Image attachment
Najlepsze bezalkoholowe piwo w swojej kategorii w Europie‼️🏆 Złoty medal European Beer Star🥇, największego i najbardziej prestiżowego konkursu piwnego w Europie dla piwa Smoke Allowed! uwarzonego wspólnie z Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych z okazji 15-lecia działalności😀Gratulacje dla wszystkich medalistów z Polski:Browar Nieczajna Browar Grodzisk Browar PINTA Browar Jastrzębie Trzech Kumpli - Browar Kraftowy ‼️Image attachmentImage attachment+5Image attachment
Już dzisiaj z rozlewu wyjechała kolejna warka Dwóch stron medalu! Z jednej strony – aromaty soczystych cytrusów, tropikalnych owoców i białych winogron. Z drugiej – konkretna goryczka, która przypomina, że to jednak Double IPA z Browar Sady 💪 A jakie chmiele wrzuciliśmy do najnowszej warki? Chinook, Columbus, Citra, Simcoe i Amarillo. Hop rate? 20 gram/litr 😍Nasza Double IPA to dwie strony medalu i zero kompromisów!🍺
Zachodni klasyk z zachodniej strony Polski! Przypadek? Raczej nie 😜🍺Sprawdźcie koniecznie naszą wersję klasycznego West Coast`a!Zdrowie!
W magazynie pozostały ostatnie kartony piwa Grodziskiego z Sadów!Przypominamy, że jest to dokładnie ta sama warka, która wylądowała (jako jedyna z polskich browarów) w finale oficjalnego konkursu organizowanego przez Browar Grodzisk !Kto jeszcze nie próbował niech się spieszy!🍺😀
Jak co poniedziałek – garść informacji o ludziach, którzy wspólnie tworzą piwa w Browarze Sady! 🍺👉 Poznajcie Wojtka!W branży piwnej działa od kilku lat. Zanim trafił do nas, zamiast butelek, puszek i beczek ogarniał… kredę i tablicę w szkole. Dziś to główny operator rozlewu – uczy, nadzoruje i dba o higienę maszyn rozlewniczych. Gdy znajdzie chwilę, chętnie zajrzy też do pasteryzatora, depaletyzatora czy innych sprzętów. Pilnuje, by etykiety trzymały się perfekcyjnie, a zapasów opakowań nigdy nie brakowało.Po pracy? Wojtek to mąż, tata, strzelec na strzelnicy 🎯 i gitarzysta z rockowym zacięciem 🎸.Jego życiowa zasada brzmi: „Lepszy celny strzał i czysty riff niż zbędne nerwy!” 🔥Pod te riffy łapki w górę! 👍❗️Image attachmentImage attachment
Pogoda w tym roku lubi płatać figle. A my wolimy być przygotowani!Dlatego już teraz przedstawiamy Wam pierwszą nowość na okres jesienno-zimowy! 🔥Old Ale🔥– zapomniana klasyka z głębi piwnic Anglii!Styl, który kiedyś był codziennością w brytyjskich pubach, dziś pojawia się rzadko i raczej wśród tych, którzy lubią grzebać głębiej w piwnej historii. Old Ale to ciemno-bursztynowe, treściwe piwo z wyraźnym profilem słodowym – karmel, toffi, ciemne owoce, czasem nawet nuty porto czy sherry. Z wiekiem nabiera charakteru.A nasza wersja? Do tej skomplikowanej bazy dorzuciliśmy prażone migdały oraz kawę. Efekt? Złożone, deserowe piwo idealne na długie wieczory🍺
Było pite?😁🍺Oto nasz klasyczny bezalkoholowy lager chmielony wyłącznie polskim chmielem Iunga od PolishHops !  Klarowny, goryczkowy i do spożywania w dużych ilościach 🍺
Kontynuujemy cykl biogramów osób, dzięki którym Sady pną się w górę!Oto drugi piwowar w naszej ekipie i szara eminencja fermentowni: Michał „Michaś” Urbański. Dla niego piwowarstwo to nie sztuka, to nauka. Brew science to jest to, co go w piwowarstwie najbardziej kręci. W Sadach zajmuje się m.in. namnażaniem drożdży, mierzeniem różnych dziwnych parametrów piwa oraz wszystkim co można robić w laboratorium🔬. Pała specyficzną sympatią do różnych arkuszy kalkulacyjnych, zestawień, algorytmów… Gdyby nie jego wysiłki wiele z piw produkowanych w Sadach nie byłoby na takim poziomie, na jakim są dzisiaj.Prywatnie zapalony gracz, którego nie zagniesz na niczym. Spytasz o grę – on opowie ci historię studia, które ją stworzyło. Poza tym lubuje się w szeroko pojętej literaturze popularnonaukowej. Jednego dnia opowiada o działaniu różnych systemów emerytalnych, drugiego o konstrukcji oka głowonogów. Uwielbia piwa dzikie i kuchnie dalekiego wschodu.Kto uważa, że Sady zmierzają w dobrym kierunku łapka w górę za zdrowie Michasia!🍺Image attachmentImage attachment
Pierwsze piwo historyczne! 🏰🍺Czy wiecie, że w dniach 25-31 sierpnia obchodzimy Belgium Beer Week  ?To tydzień celebracji wyjątkowej kultury piwnej Belgii. Wydarzenia z tym związane odbywają się w różnych miejscach i obejmują różne inicjatywy, ale łączy je wspólna pasja do belgijskiego piwa. I tu wchodzą Sady ze swoją nowością, żeby oddać hołd belgijskim tradycjom warzenia piwa! Dark Patersbier, bo o nim mowa, to piwo inspirowane tradycją belgijskich opactw ⛪️, gdzie bracia warzyli lekkie, codzienne piwa na własny stół.Nasz Patersbier to rzadziej spotykane, ciemniejsze oblicze stylu, produkowane w miejscach, gdzie przeważały ciemniejsze wersje klasycznych piw klasztornych.Nawiązanie do klasztornych piw w stylu Dubbel 🍷, ale z wyraźnie niższą zawartością alkoholu, czyni je niezwykle pijalnym i sesyjnym.Warzone wyłącznie z belgijskich słodów: od klasycznego Pale Ale, przez karmelowe Special B, Aromatic i Biscuit, po pszeniczny Karrawheat.Nadają one piwu głęboką, rubinowo-brązową barwę oraz nuty chleba razowego, suszonych owoców  i delikatnego karmelu.Dopełnienie stanowią ciemny kandyzowany cukier i drożdże Abbey Ale, wnoszące subtelną owocowość i przyprawowy akcent – tworząc piwo lekkie, a jednocześnie charakterne.Czy są tu jacyś miłośnicy piw belgijskich? 🍻
Dzisiaj dla odmiany nie o piwie🍺Dzisiaj o ludziach, którzy za piwami z Browar Sady stoją 🤟 A od kogo zacząć? To chyba jasne: od głównego piwowara! Oto Filip „Gabryś” Gabryel - piwowar domowy i zawodowy z wieloletnim stażem. Certyfikowany sędzia BJCP. Uwielbia gorzkie IPA i „nudną” Anglię. Jego piwa regularnie zdobywają nagrody i wyróżnienia w Polsce i za granicą. W Sadach odpowiedzialny jest za cały proces warzenia piwa. Układa receptury, zamawia i weryfikuje surowce, pilnuje procedur.W roku 2024 British Best Bitter autorstwa Gabrysia zdobył Untappd Community Award dla najlepszego Bittera w Polsce, a jego Barley Wine stał się multimedalistą zdobywając m.in. złoto w konkursie Greater Poland Beer Cup oraz srebro w konkursie Kraft Roku! To tylko kilka z jego licznych sukcesów🍻Prywatnie miłośnik kotów, gier komputerowych, motocykli, modeli z klocków LEGO, włoskich potraw i podróży.Niech nam warzy same sztosy‼️Image attachmentImage attachment
Z nami nie ma nudy‼️ Zwłaszcza jeżeli swój udział w przedsięwzięciu ma Artur, którego znacie m.in. z nieistniejącego już Browar Golem🍻 Tym razem okazją do kooperacji jest 10-lecie Beer, Bacon & Liberty prowadzonego właśnie przez Artura. A że Browar Sady collaby robią odważne i bezkompromisowe z tej okazji na tapet wzięty został mocny styl o niemieckim rodowodzie. Jak myślicie, co to będzie?😜Podpowiemy, że to pierwsze w tym stylu piwo uwarzone w Sadach. Premiera już podczas Warszawski Festiwal Piwa🤟
Load more

Scroll to top
en_USEnglish